Off-Planet Dreams: Görünmez Bulmacalarla Zevkli ve Zorlu Bir Playdate Platform Oyunu

SoKks6D8 oRwsDrgeUEiO37bpfiN3y5zsl97Jz5eLHV34iGo6ch4

Off-Planet Dreams’in Zorlayıcı Dünyası

Off-Planet Dreams, gerçekten isterseniz başarılı olmak için ihtiyacınız olan her şeyi size sunar. Yardım, neredeyse her zaman birkaç tuşa basmanızla uzağınızda. Bu nedenle, olduğu şey için benzersiz bir şekilde erişilebilir hissettiriyor – ileriye doğru hareket etmek için hatalarınızdan yeterince şey öğrenene kadar sizi defalarca yere sermek için tasarlanmış “görünmez bir bulmaca platform oyunu”. Ona nasıl yaklaştığınıza bağlı olarak Off-Planet Dreams, ya bir deneme yanılma kabus döngüsü ya da nispeten rahat bir platform macerasıdır. Ya da ikisinin arasında bir şey. Ne kadar zorlayıcı olabileceğinin bir göstergesi olarak, ilk oyunumda 274 kez öldüm.

Görünmez Platformlarla Zorluk

Off-Planet Dreams, size (bir damla olarak oynuyorsunuz) bir ızgara ve bazı yüzen kapılar sunar ve esasen ‘tamam, şimdi çıkış yolunu bul’ der. Her kapıya giden bir yol oluşturan platformlar var, ancak tüm platformlar görünmez. Oyunun “zorluk sizin yaptığınız şeydir” ilkesinin devreye girdiği yer burasıdır. Her seferinde uçuruma atlamayı ve bir platforma inmeyi umabilir, bir dahaki sefere ne yapmamanız gerektiğini bilmeniz için her yanlış adımı ezberleyebilirsiniz. ölürseniz ya da biraz rehberlik için mevcut üç araçtan birini seçebilirsiniz. “Peek”, size yakındaki herhangi bir platformun hızlı bir görüntüsünü verecek, “Boya”, üzerine bastığınız herhangi bir platformu vurgulayacak ve “Göster”, o odadaki tüm platformları ortaya çıkaracaktır.

Yardım Araçları ve Zorluk Seviyesi

İnatçı olduğum için, herhangi bir yardım almadan olabildiğince ilerlemeyi kararlıydım. Ancak, kendimi 2-5. Seviyede – yanlış kapılardan geçerseniz sizi tekrar tekrar başlangıcına atacak çoklu alt seviyeleri olan bir seviyede – sıkışıp kaldığımda, çok da ileride değildim. Burada sonunda pes ettim ve platformları hatırlamak zorunda kalmadan bulmacanın ne olduğunu çözmek için beynime biraz yer açmak için “Göster”i etkinleştirdim. (Sonunda çözdüğümde, o kadar da karmaşık değildi. Ah). O noktadan sonra, yardımsız gitmek ve “Boya” seçeneğini küçük bir ödül olarak kullanmak arasında gidip geldim.

Oyun Mekaniği ve Sürprizler

Oyun, ne halt olduğunu bilmemenin ilk hayal kırıklığını atlattığımda gerçekten zekice olduğunu düşündüğüm krankı gerektiren yeni bir mekaniği tanıttığında, yarı yolda size bir kavis topu atıyor. Ve daha ileride Off-Planet Dreams, onu başlangıçta olduğundan tamamen farklı bir şeye dönüştüren stilistik bir değişim geçiriyor. Geliştiriciler açıklamada Off-Planet Dreams‘in “bir nokta ızgarasından daha fazlası” olduğunu yazmışlardı ve şaka yapmıyorlardı. Bununla çok eğlendim. Şimdi Playdate Kataloğu’ndan 6 dolara alabilirsiniz.

Off-Planet Dreams Hakkında İlginç Bilgiler

  • Oyun, Panic Inc. tarafından geliştirilen ve Playdate konsolu için tasarlanmıştır.
  • Oyuncular, bir ızgara üzerinde hareket eden ve görünmez platformları kullanarak ilerleyen bir “damla” karakterini kontrol eder.
  • Oyunun zorluk seviyesi, isteğe bağlı yardım araçları kullanılarak özelleştirilebilir.
  • Off-Planet Dreams, Playdate’in benzersiz krank mekaniğini kullanır.

Off-Planet Dreams Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Off-Planet Dreams hangi platformlar için mevcuttur?

Off-Planet Dreams, yalnızca Playdate konsolu için mevcuttur.

Oyunun zorluk seviyesi nedir?

Oyunun zorluk seviyesi, görünmez platformlarla oldukça zorlayıcı olabilir. Ancak, isteğe bağlı yardım araçları kullanılarak kolaylaştırılabilir.

Off-Planet Dreams’in fiyatı nedir?

Off-Planet Dreams, Playdate Kataloğu’nda 6 dolara satılmaktadır.

Kaynak:

https://www.engadget.com/gaming/off-planet-dreams-is-a-delightfully-tricky-playdate-platformer-with-invisible-puzzles-230024431.html


Okusana.ORG sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Cevap Yazın